golb

Mindenről. Semmiről. :) Meg ami közötte van. Kis magyar görbe tükör — avagy az érem harmadik oldala.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Feedek

Szexbotrány vagy uborkaszezon?

2007.08.02. 15:35 | golb | Szólj hozzá!

Munkába menet a metróban tűnt fel a falra lógatott Blikk példányon a szenzációsnak szánt hír: szexbotrányba (sic!) keveredett a harsány cím mögött látható jovális uriember. Na ez aztán a felháborító dolog! A pasit bizonyára az utcán kapta el a kangörcs, és vetette rá magát csorgó nyállal az első szembejövő leánycsapatra — gondolná a gyanútlan metróra váró utas... De nem, semmi hasonlóan szaftos dolog nem történt, a botrány tárgya a titkárnőjével történő affér volt.

Félreértés ne essék: nem szép dolog megcsalni azt akinek valamikor hűséget fogadott az emberfia, az sem szép, ha valaki a titkárnőjét főnöki hatalmával kényszeríti egy kis hancúrra. Igaz láttunk már olyat is, amikor mindkét fél benne volt, és nem volt sem szándéka, sem érdeke ellenére a dolog... Emberünk volt felesége (tetszenek figyelni az apróságokra is, ugye?) mindenesetre bosszúszomjasan a Blikkhez futott fene nagy szégyenében, az Index információi szerint pedig a csalfa férj feleségül veszi a titkárnőt.

Bárhogy is történt: magának a cselekménynek a hírértéke önmagában elég kevés — tekintve, hogy a főnökök és titkárnőik között ez az eset nem nevezhető nagyon ritkának. Mi hát az, ami miatt ez egy bombasztikus címlapot érdemelt? Egyrészt nyár van, érik hát az uborka. Másrészt nem mindegy ki volt az elkövető.

Jelen esetben az illető neve ugyanis Jakab István, bár a cím a nevét még nem írja le. Valljuk meg őszintén: a kutya se tudná ebben a kissé csinált magyar sztárvilágban hirtelenjében, hogy ki a fenéről van szó...

 Sokkal inkább blikkfangos, ha a címlapon öles betűkkel a "traktoros tüntetések szervezője" titulussal emlegetik csak — így kapásból kap egy kis negatív felhangot a dolog. Innen már logikus következmény, hogy ha a célszemély a jobboldalhoz köthető, akkor már a címben is rákérdezünk, hogy "mit szól ehhez a Fidesz?" Ez utóbbit természetesen kicsit nagyobb betűvel, és csipetnyit ritkábban szedve, így szépen kiemelődik a kérdés.

Ha valaki netán — hozzám hasonlóan — nem olvasná el a bizonyára izgalmas cikket, akkor is levonja belőle az üzenetet. Azt, hogy ebből mi is a tanulság, döntse el mindenki maga, pártállására, vagy neadjisten a józan eszére hallgatva...

Címkék: politika bulvár botrány uborkaszezon sajtószemle

A bejegyzés trackback címe:

https://golb.blog.hu/api/trackback/id/tr47130846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása